Putin: Rusija nije izazvala krizu na Krimu

Izvor: BKTV News, 13.Mar.2014, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija nije izazvala krizu na Krimu

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija nije izazvala krizu na Krimu, javio je AP.

Obraćajući se zvaničnicima Paraolimpijske asocijacije u Sočiju, predsednik Rusije je rekao da “Rusija nije inicirala, niti je izazvala teške okolnosti sa kojima ste svi upoznati”, misleći na krizu u Ukrajini.
On se zahvalio zvanicnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Paraolimpijske asocijacije što su “ostali van politike”.
Podsetimo, rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je počela vojna vežba u kojima učestvuje 8.500 ruskih vojnika u blizini granice sa Ukrajinom.
Ruske vojne jedinice od jutros zauzimaju neke položaje na Krimu, dok je Ukrajina  formirala Nacionalnu gardu i zatražila pomoć od UN.
Nemačka kancelarka izjavila je ranije da nema poređenja između situacije na Krimu i Kosova.
Izvor: tanjug.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropski parlament traži sankcije za Rusiju

Izvor: BKTV News, 13.Mar.2014

 Poslanici Evropskog parlamenta usvojili su danas rezoluciju u kojoj se traži da se Rusiji uvedu sankcije ako odmah ne prestane da narušava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine. . . U rezoluciji se oštro osuđuje ruski “čin agresije i invazije Krima”, dok se predstojeći referendum...

Nastavak na BKTV News...

Ruska vojska počela manevre

Izvor: B92, 13.Mar.2014

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin danas je predsedavao sastankom ruskog Saveta bezbednosti povodom krize u Ukrajini...Putin je na početku sastanka rekao da, u svetlu razvoja događaja u Ukrajini, želi da razgovara o izgradnji odnosa Rusije "sa prijateljima i partnerima u Ukrajini" i partnerima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.