Putin: Rusija ne želi rat

Izvor: RTS, 07.Feb.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija ne želi rat

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija ”nema nameru da bilo s kim ratuje”, dan nakon razgovora o rešavanju ukrajinske krize s francuskim predsednikom Fransoa Olandom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.
Predsednik Rusije Vladimir Putin poručuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da Rusija ni sa kim ne želi da ratuje, prenosi Beta.

"Želimo da sarađujemo sa svima", ističe Putin.
Nekoliko sati ranije Oland je rekao da je mirovni plan "poslednja prilika da se izbegne rat".
Nikakva informacija o sadržaju jučerašnjih razgovora nije objavljena posle razgovora tri lidera u Kremlju.
Portparol Vladimira Putina Dmitrij Peskov rekao je da je "u toku rad na nacrtu teksta mogućeg zajedničkog dokumenta o primeni sporazuma iz Minska, koji bi uključivao predloge predsednika Ukrajine Petra Porošenka i Putina".
"Hvala Bogu, nema rata, ali je sigurno da postoji pokušaj ometanja našeg daljeg razvoja. Postoji pokušaj zamrzavanja svetskog poretka s jednim svetskim liderom, koji se ustoličio poslednjih decenija posle raspada Sovjetskog saveza", rekao je Putin.
Putin smatra da taj lider misli da može sebi sve sve da priušti.
"Ali drugima ne dozvolja ništa bez njegovog odobrenja i ako nije u njegovom interesu.
Takav svetski poredak ne odgovara Rusiji", kaže Putin i dodaje da njegova zemlja "ne može da živi u situaciji polu-okupacije".
Zbog sukoba u istočnoj Ukrajini koji je počeo pre deset meseci i odneo više od 5.300 života, odnosi između Rusije i Zapada su na najgorem nivou od kraja Hladnog rata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.