Izvor: RuskaRec.ru, 12.Jun.2017, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija je prevazišla teško vreme oslabljene državnosti

Na granici epoha ruski građani su doživeli ne samo „snažan poriv ka novom”, bez čega je nemoguć razvoj, „nego i krajnje opasno, teško vreme slabljenja državnosti, rasplinutosti, nestabilnosti društvenih temelja”, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na svečanom prijemu u Kremlju u čast Dana Rusije.
Sve ove teškoće su savladane, rekao je predsednik. Tokom vremena paralelno sa „razvojem demokratskih institucija povećao se nivo otvorenosti društva, i došli >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << smo do svesti o značaju sopstvenih korena i tradicija, do shvatanja da možemo ići napred samo kao snažna, samostalna i nezavisna država”, rekao je ruski predsednik, prenosi „Vzglяd”.     
U Rusiji porastao broj patriota za 20 odsto u odnosu na lane
Snaga države, prema njegovim rečima, postiže se putem političke stabilnosti, zajedničkih ciljeva i konsolidacije društva. Ruski građani su „uspeli da sačuvaju i da pouzdano ojačaju suverenitet svoje zemlje, jedinstvenu raznolikost naroda Rusije i da ne dozvole devalvaciju i zaboravljanje principa građanskog patriotizma”, rekao je Putin.
Ruski predsednik je takođe izjavio da je Rusija uspela da „jasno postavi nacionalne interese” i naučila da ih „odlučno brani, oslanjajući se, između ostalog, na istorijsko iskustvo”.
Predsednik Vladimir Putin je na Dan Rusije kao svake godine zaslužnim građanima uručio državna odlikovanja. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Putin: Naučili smo tvrdo da branimo nacionalne interese, oslanjajući se na istorijsko iskustvo

Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2017

U Moskvi su svečanosti povodom državnog praznika - Dana Rusije - okupile oko dva i po miliona ljudi.. . Procenjuje se da je u njima učestvovalo preko sedam miliona građana Ruske Federacije.. . Vladimir Putin je povodom Dana Rusije ocenio:. . Naša zemlja i naš narod nisu preživeli samo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.