Putin: Rusija je posebnu pažnju posvetila mornarima i njihovim porodicama

Izvor: Blic, 31.Jul.2016, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija je posebnu pažnju posvetila mornarima i njihovim porodicama

Ruski predsednik Vladimir Putin prisustvovao je danas u Sankt Peterburgu svečanosti povodom obeležavanja Dana ruske mornarice.

Putin je na svečanoj ceremoniji obeležavanja 320 godina od formiranja ruske mornarice poručio da će država posebnu pažnju posvetiti osiguravanju socijalnih garancija mornarima i njihovim porodicama.

Ruski predsednik je ocenio da ruska flota danas ima moderne brodove, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opremljene najsavremenijim naoružanjem, da poseduje visok nivo borbene gotovosti koji može da odgovori današnjim izazovima i pretnjama.

Putin je čestitao današnji praznik pripadnicima ruske mornarice koji štite interese otadžbine, njihovim porodicama, kao i veteranima mornarice.

On je istakao da su mnogi cenjeni admirali, oficiri i mornari proveli životni vek u floti, prenosi "Sputnjik".

- Vojna mornarica oduvek je imala svoju jedinstvenu kulturu, disciplinu i velikodušnost. Mornarica je poštovanje zaslužila braneći otadžbinu, herojstvom, izdržljivošću i vernošću - istakao je Putin.

U svečanosti je učestvovalo 16 ratnih brodova, među kojima su najnovija fregata "Admiral Esen", korveta "Bojkij", savremena dizel podmornica "Krasnodar" i odbrambeni brod "Aleksandar Obuhov".

Ruski predsednik obišao je i čuveni brod "Aurora", jednu od tri krstarice iz klase Palada, koje su učestvovale u Rusko-japanskom ratu od 1904. do 1905. godine i koja je ove godine otvorena kao brod-muzej nakon opsežnog renoviranja.

Kapetan Mihail Nenašev izjavio je da Dan ruske mornarice predstavlja veliki praznik i ove godine će se proslavljati u 70 regiona zemlje.

- Ovogodišnji praznik je poseban, jer se mimo glavnog događaja obeležava i 110 godina od stupanja na dužnost prve podmornice, ali i 100 godina od stvaranja morske avijacije - rekao je Nenašev.

I ruski ministar odbrane Sergej Šojgu čestitao je vojnicima i veteranima 320 godina ruske mornarice, istakavši visoku profesionalnost u rešavanju vojnih zadataka ali i u borbi protiv terorizma.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.