Putin: Rusija ima najjače nuklearno oružje na svetu! (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 06.Jun.2014, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija ima najjače nuklearno oružje na svetu! (VIDEO)

Pred polazak u posetu Francuskoj gde se održava proslava savezničkog iskrcavanja na Normandiju i ujedno velika pobeda koja je označila skori završetak Drogog svetskog rata, predsednik Rusije Vladimir Putin, našao je vremena za francuske novinare s kojima je otvoreno razgovarao o najznačajnijim pitanjima svetske političke scene.

Predsednik Rusije dao je intervju francuskim medijima u svojoj rezidenciji u Sočiju. Ključne tačke razgovora bile su >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ukrajinsko pitanje, pripajanje Krima Rusiji, odnosi Rusije i SAD, kao i Sirija i uloga Rusije u svetu.
„Krim je postao deo Rusije zahvaljujući građanima koji tamo žive niko nema pravo da tim ljudima uskrati da realizuju pravo predviđeno prvim članom Povelje UN, pravo naroda na samoopredeljenje“, izjavio je šef ruske države.
Predsednik je, takođe naglasio da je  Krim je u skladu sa voljom građana, koji žive na toj teritoriji, postao deo Ruske Federacije, subjekat Rusije“.
Takođe, predsednik Putin je istakao da je Rusija svetski lider po kvalitetu nuklearnog oružja.
“Kada je reč o odbrambenoj sposobnosti Rusije, mislim da se u tom smislu naša zemlja nalazi među liderima u svetu, zato što je ona nuklearna sila, i po kvalitetu nuklearnog oružja, mi se realno nalazimo na prvom mestu u svetu, rekao je predsednik Putin
Predsednik je povodom dešavanja u Ukrajini, rekao da još uvek veruje kako će novipredsednik Porošenko na vreme učiniti važne korake kako bi smirio krizu na istoku zemlje:
„Smatram da gospodin Porošenko ima jedinstvenu šansu, njegove ruke za sada nisu uprljane krvlju, i on može da zaustavi tu kaznenu operaciju i započne direktni dijalog sa svojim građanima na istoku i jugu zemlje“.
Putin se dotakao i situacije u Siriji, gde je Bašar al Asad na izborima potvrdio i treći mandat.
„Najviše nas brine šta Sirija može da postane, ako se budemo nemarno ponašali, nešto slično Avganistanu, žarište, apsolutno nekontrolisano žarište terorističke pretnje, usput govoreći i za evropske države. Zato što će se  ekstremisti koji se danas tamo nalaze, pre ili kasnije prebaciti u druge zemlje, uključujući i Evropu“, izrazio je bojazan Putin.

Izvor: Pravda/Raša tudej
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.