Putin: Rusija će pobediti bilo koji izazov

Izvor: Press, 04.Dec.2014, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija će pobediti bilo koji izazov

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas, u godišnjem obraćanju naciji, da je Rusija snažna država koja će prevazići sve trenutne izazove.
"Spremni smo da se suočimo sa bilo kojim izazovom i pobedimo", rekao je Putin u Federalnoj skupštini.

On je dodao da "niko neće uspeti na vojnom planu da porazi Rusiju".

Ruski predsednik je najavio da Moskva neće prekidati >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odnose sa Zapadom uprkos sukoba oko ukrajinske krize.



"Nećemo - pod bilo kojim okolnostima, prekidati odnose sa Evropom, Amerikom, i u isto vreme ćemo oživeti i proširiti tradicionalne veze sa južnim delom američkog kontinenta...nastavićemo saradnju sa Afrikom i zemljama Bliskog istoka", naveo je ruski predsednik.

Putin je branio odluke svoje zemlje vezane za Ukrajinu, navodeći da su akcije Rusije u Ukrajini neophodne za opstanak njegove zemlje.

On je branio aneksiju Krima, koji je nazvao "ruskom duhovnom zemljom" i dodao da su "nacionalni ponos i suverenitet - neophodan uslov za opstanak Rusije".

Putin je ponovo osudio zbacivanje bivšeg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, ali nije naveo koji bi sledeći koraci Rusije na istoku Ukrajine mogli da budu, prenose svetske agencije.

Ruski predsednik je optužio Zapad za "čist cinizam" u Ukrajini.

"Kako neko može da podrži oružano preuzimanje vlasti, nasilje, ubistva? Kako neko može da podrži pokušaje koji su vodili ugnjetavanju ljudi na jugoistoku (Ukrajine) jer se nisu slagali sa ovim bezakonjem? To je čist cinizam", naglasio je predsednik Rusije.

Putin je optužio Sjedinjene Države da su se 2002. unilateralno povukle iz Sporazuma o antibalističkim raketama (ABM) posle čega se svet suočio sa narušavanjem strateškog balansa snaga, što je, kako je upozorio, opasno ne samo za Rusiju i svet, već i za same SAD.

"U situaciji kada SAD žele da deluju unilateralno, često donoseći odluke koje su delimično podržane, pojačani su i dodatni rizici", naveo je Putin.

Ruski predsednik je rekao da Rusija neće ući u "skupu trku naoružanja", ali da će u punoj meri osigurati svoju bezbednost. 
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Krim je za Rusiju kao Jerusalim za Jevreje"

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2014

Nazivajući objedinjenje Krima i Sevastopolja sa Rusijom istorijskim, Putin je rekao da za Rusiju Krim ima ogroman civilizacijski i sakralni značaj kao Jerusalim za Jevreje i da su se tako Rusi prema tome odnosili i odnosiće se uvek...Vladimir Putin naznačio koliki značaj ima Krim za Rusiju .. ..U...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.