Krim je za Rusiju kao Jerusalim za Jevreje

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2014, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Krim je za Rusiju kao Jerusalim za Jevreje"

Nazivajući objedinjenje Krima i Sevastopolja sa Rusijom istorijskim, Putin je rekao da za Rusiju Krim ima ogroman civilizacijski i sakralni značaj kao Jerusalim za Jevreje i da su se tako Rusi prema tome odnosili i odnosiće se uvek.

Vladimir Putin naznačio koliki značaj ima Krim za Rusiju 

 

U govoru o stanju nacije Putin se osvrnuo i na sankcije koje su uvedene prema Rusiji.Putin je rekao da sankcije i restrikcije motivišu zemlju da ostvari >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << postavljene ciljeve.

 

"Rusija neće obustaviti odnose sa Evropom ili Amerikom. Osim toga, Rusija ima mnogo strateških prijatelja i partnera u svetu", izjavio je ruski predsednik.

 

Putin je konstatovao da od 2002. godine, kada su SAD odustale od Sporazuma o antibalističkim projektilima, postoji pretnja od remećenja strateške ravnoteže u svetu i da je to loše i za same SAD.

 

Govor o stanju nacije je nastup u kojem ruski predsjednik iznosi stavove o osnovnim pravcima ruske politike, ne samo u narednoj godini, nego u budućnosti.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Mistrali Rusiji? Možda nikad"

Izvor: B92, 05.Dec.2014, 11:56

Ministar odbrane Francuske Žan-Iv Le Drian izjavio je da dva ratna broda koje je Rusija naručila od te zemlje, možda nikada neće biti isporučeni...Prošlog meseca, francuski predsednik Fransoa Oland obustavio je isporuku prvog broda "mistral" "do daljnjeg", zbog napetosti s Rusijom oko ukrajinske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.