Izvor: Nezavisne Novine, 29.Mar.2016, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rekordna potražnja za ruskim naoružanjem

Potražnja za ruskim naoružanjem premašila je rekord koji je Rusija zabilježila 1992. godine, a ukupna vrijednost porudžbine iznosi preko 56 milijardi dolara, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin

Prema njegovim riječima, samo tokom prošle godine potpisano je ugovora u vrijednosti od 26 milijardi dolara.

„Broj porudžbina je u konstantnom porastu. Ovo je prvi put da su ukupne porudžbine ruskog oružja premašile rekordnih 56 milijardi koje Rusija imala 1992. godine“, rekao je Putin.

On je takođe rekao da je ukupan izvoz ruske vojne produkcije u 2015. godini iznosio 14,5 milijardi dolara, što je takođe više od planiranog.

Prema njegovim riječima, Rusija zauzima i veoma čvrsto drugo mjesto na listi svjetskih lidera u izvozu vojne tehnike i naoružanja.

Naoružanje se, kako je rekao, izvozilo u 58 zemalja svijeta, a radi se i na osvajanju novih tržišta u Africi, Južnoj Americi, južnoj Aziji, kao i na Bliskom istoku.

Kada je riječ o vojnoj saradnji sa Evropom, Putin je rekao da je ona praktično u potpunosti obustavljena, međutim to ne odgovara ni interesima Rusije, kao ni Evrope.

On je izrazio nadu da je u pitanju privremena obustava saradnje kao i da će se to uskoro popraviti.

(NN, novosti)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.