Putin: Rano je da se govori o učešću na predsedničkim izborima

Izvor: RTS, 11.Nov.2017, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rano je da se govori o učešću na predsedničkim izborima

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će o mogućoj kandidaturi na predsedničkim izborima u Rusiji sledeće godine govoriti kada za to dođe vreme.
Vladimir Putin izjavio je da je još rano da se govori o njegovom učešću na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsedničkim izborima 2018. godine u Rusiji.

"Ostaviću to (pitanje) bez odgovora. Kad dođe vreme razgovaraćemo o tome", rekao je ruski predsednik na konferenciji za novinare nakon samita APEC-a, preneo je Tas.
Predizborna kampanja za predsedničke izbore u Rusiji trebalo bi da počne između 7. i 17. decembra, a izbori bi mogli da budu održani 18. marta 2018. godine.
Predsednik Rusije je rekao da su navodnu vezu između Pola Manaforta, bivšeg menadžera predizborne kampanje američkog predsednika Donalda Trampa i Rusije, izmislili Trampovi protivnici kao oružje protiv američkog predsednika, preneo je Tas.
Izveštaji o tome da su moji rođaci imali kontakte sa Trampovom administracijom nisu istiniti, rekao je Putin.
U medijima je pominjana veza između Trampovog ministra trgovine Vilbura Rosa i Putinovog zeta.
Predsednik Rusije je rekao i da je razočaran ograničenjima koje su SAD uvele za ruske medije na svojoj teritoriji, što je ocenio kao napad na slobodu govora.
Rekao je da će Rusija odgovoriti proporcionalnim i recipročnim merama.
"Želim da vam skrenem pažnju na činjenicu da niti je bilo niti može da bude potvrde da su se ruski mediji mešali u izborne kampanje", rekao je Putin.
Dodao je da su mere odmazde, o kojima se raspravljalo u ruskom parlamentu kao odgovor na ograničenja, koje su uvele SAD protiv RT (Raša tudej), prirodne, iako "možda malo prestoge".
Ruski parlament je upozorio SAD juče da bi pojedini američki i drugi strani mediji mogli da budu u Rusiji proglašeni "stranim agentima" i obavezani da redovno objavljuju u potpunosti podatke o svom osnivaču, finansijama i osoblju.
"Rusija i Kina imaju slične poglede na severnokorejski problem"
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija i Kina dele slične poglede na severnokorejski problem, odnosno smatraju da sve strane treba da smanje tenzije i sednu za pregovarački sto.

Putin je na konferenciji za novinare nakon samita azijsko-pacifičkih zemalja u Vijetnamu rekao da je neophodno naći zajedničko rešenje za pregovaračkim stolom, prenosi Tas.
"Što se tiče spoljnih poslova, kako bi diplomate rekle, Rusija i Kina dele veoma slične stavove koji mogu biti isti kada se radi o ključnim problemima. Jedan od njih je Severna Koreja. Smatramo da je to problem i ne priznajemo nuklearni status severne Koreje. U isto vreme pozivamo strane u konfliktu da smanje tenzije i nađu snage da sednu za pregovarački sto", rekao je Putin.
Prema njegovim rečima, ne postoji drugo rešenje za taj problem, naglasivši da su Rusija i Kina ponudile putokaz za rešavanje problema koji opisuje sve korake koje treba preduzeti.
Ruski predsednik ukazao je na ohrabrujuće signale iz nekih zemalja, vezane za njihov stav prema severnokorejskom problemu.
"Kao što ste mogli da čujete, postoje ohrabrujući signali uključujući SAD i Južnu Koreju, da svako može da razume da ne postoji alternativa mirnom rešavanju problema", zaključio je Putin.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.