Putin: Prerano govoriti o davanju političkog azila Asadu

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jan.2016, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Prerano govoriti o davanju političkog azila Asadu

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin tvrdi da je prerano govoriti o davanju političkog azila sirijskom predsjedniku Bašaru Asadu, Putinovom savezniku i prema nekim navodima najvećoj prepreci u sirijskom mirovnom procesu.

Rusija je pokrenula zračne udare po položajima boraca Islamske države u znak podrške Asadovoj vojsci.

Putin je izjavio u intervjuu za njemačke novine Bild objavljenom u utorak da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Moskva zalaže za ustavnu reformu u Siriji, i ukoliko naredni izbori budu demokratski, "Assad neće morati ići nigdje" ukoliko ne pobjedi na njima.

Rusija, Sjedinjene Države i bliskoistočne zemlje promovišu razgovore između sirijske vlade i opozicije, dok se Asad smatra krajnje spornom ličnošću koja dijeli naciju, prenosi Associated Press.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Putin: Prerano govoriti o davanju političkog azila Asadu

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jan.2016

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin tvrdi da je prerano govoriti o davanju političkog azila sirijskom predsjedniku Bašaru Asadu, Putinovom savezniku i prema nekim navodima najvećoj prepreci u sirijskom mirovnom procesu...Rusija je pokrenula zračne udare po položajima boraca Islamske države...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.