Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jun.2017, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Pred nama su sistemski izazovi, posljedice je teško procjeniti

SANKT PETERBURG - Ruski predsjednik Vladimir Putin je na Peterburškom ekonomskom forumu izjavio da je Rusija otvorena za privredne projekte i saradnju po pitanjima globalnog razvoja ekonomije.

Ruski predsednik smatra da pred celim svetom stoje sistemski dugoročni izazovi, zbog kojih se ne sme gubiti vreme na razmirice i geopolitičke igre.

„Pred nama su sistemski dugoročni izazovi, čije posljedice >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je za sada teško procjeniti i prognozirati. Ne treba, niti imamo pravo da gubimo vrijeme i snage na nesuglasice i geopolitičke igre“, dodao je Putin, prenosi Sputnjik.

Rusija predlaže osnivanje omladinske sekcije za stvaranje slike budućnosti na bazi Peterburškog ekonomskog foruma.

„To su ljudi kojima pripada  budućnost“, naglasio je on.

Rusiji je potrebna nova gipka normativna baza za implementaciju digitalnih tehnologija.

Putin je naglasio da će vlasti pružiti podršku državnim korporacijama u sferi IT tehnologija.

„Ruska ekonomija je počela da raste“, kazao je on i dodao da su eksperti i strani investitori primetili visok kvalitet ruske makroekonomske politike.

„BDP Rusije raste već treći kvartal zaredom. Prema preliminarnim podacima, u aprilu je rast iznosio 1,4 odsto. Povećavaju se prodaja automobila, obim izdavanja kredita“, naglasio je Putin.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.