Putin: Pozitivan razgovor s Porošenkom i liderima EU

Izvor: BKTV News, 17.Okt.2014, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Pozitivan razgovor s Porošenkom i liderima EU

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da je sastanak sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom i liderima EU bio “pozitivan”.

Međutim, uprkos takvoj Putinovoj oceni nema značajnijeg napretka u razrešavanju ukrajinske krize, navela je agencija Rojters.
„Bilo je dobro, bilo je pozitivno“, rekao je novinarima Putin uz osmeh, posle razgovora kojem su prisustvovali i nemačka >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kancelarka Angela Merkel, francuski predsednik Fransoa Oland, britanski premijer Dejvid Kameron i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.
Premijer Italije Mateo Renci rekao je posle susreta Putina i Porošenka da je učinjen izvestan napredak, ali da ostaju “mnoge razlike”. Razgovori o ukrajinskoj krizi biće nastavljeni u takozvanom normandijskom formatu, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, prenela je ruska agencija Tas s.
Normandijski format podrazumeva učešće četiri strane – Putina, Porošenka, Merkelove i Olanda.  Iako nije došlo do bilateralnog susreta Putina i Porošenka, takva mogućnost nije isključena, rekao je Peskov. U Milanu se održava dvodnevni evro-azijski samit, kojem prisustvuje oko 50 lidera Evrope i Azije.
Peskov: Razgovori su bili teški
Razgovori predsednika Rusije Vladimira Putina sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom i liderima EU su teški, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov u Milanu.
„Razgovori su zaista teški, puni nerazumevanja, neslaganja ali su i pored toga u toku, razmena mišljenja je u toku“, rekao je Peskov, prenela je agencija Rojters.
Peskov je rekao da neki lideri odbijaju da prihvate realnost u Ukrajini, prenela je agencija AFP.
„Nažalost, neki učesnici radnog doručka pokazali su potpunu nespremnost da razumeju realnost u jugoistočnoj Ukrajini“, rekao je Peskov.
Putin, Porošenko, nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Fransoa Oland razgovaraće kasnije u toku današnjeg dana, saopštio je Kremlj.
Iako nije došlo do bilateralnog susreta Putina i Porošenka, takva mogućnost nije isključena, dodao je Peskov.
Izvor: tanjug.rs
The post Putin: Pozitivan razgovor s Porošenkom i liderima EU appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Putin:„Jačanje dijaloga i saradnje Evrope i Azije, dalji razvoj ASEM-a“

Izvor: Vostok.rs, 17.Okt.2014

17.10.2014. -..Predsednik Rusije Vladimir Putin će u centru „Mi.Ko“ nastupiti sa izveštajem „Jačanje dijaloga i saradnje Evrope i Azije, dalji razvoj ASEM-a“..Vladimir Putin je doputovao u centar odmah nakon radnog doručka sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom i evropskim liderima,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.