Izvor: Radio 021, 27.Jan.2021, 22:50

Putin: Pandemija korone će se odužiti, neophodne nove mere

Predsednik Rusije Vladimir Putin predviđa da će se pandemija korona virusa odužiti, što znači da su neophodne nove mere za borbu protiv širenja virusa.

"Epidemija će se odužiti, njeni nekontrolisani klasteri će ostati, ne postoje granice", rekao je Putin na godišnjem Svetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu koji se održava u formi video konferencije, preneo je TAS S.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << istakao da granice za infekcije i pandemije ne postoje, zbog čega bi trebalo da učimo iz trenutne situacije i predlažemo mere usmerene na povećanje efikasnosti sistema koji prate pojavu takvih bolesti u svetu.

"Porast ekonomskih problema i nejednakost razdvajaju društvo generišući i socijalnu, rasnu i etničku netrpeljivost", istakao je Putin i dodao da se to događa i u zemljama sa naizgled dobro uspostavljenim građanskim i demokratskim institucijama.

Predsednik Rusije pozvao je i na dijalog između Rusije i Evropske unije i pozitivniju agendu koja bi pokušala da poboljša zategnute odnose za koje je rekao da su podstakli pad trgovine.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.