Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2016, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: “Panamski papiri” američka zavjera kako bi se destabilizovala vlast u Rusiji

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da su "panamski papiri" američka zavjera kako bi se destabilizovala vlast u Rusiji prije izbora planiranih za septembar.

Putin je ovo izjavio tokom tradicionalnog godišnjeg odgovaranja na pitanja javnosti.

On je kazao da nije radio ništa loše, rekavši da dokumenti „ne optužuju direktno nikoga“, nego su samo kazali da je „neko nešto uradio“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << piše portal avaz.ba.

"Znamo da su umiješani ljudi iz obavještajne zajednice SAD-a. Njemačke novine Seuddeutsche Zeitung su u vlasništvu kompanije koja pripada Holdman Sachsu. Što se više bližimo izborima, vidjećemo više napada", rekao je Putin.

Osim ovog pitanja, tokom programa od tri i po sata Putina je 12-godišnja djevojčica pitala, ukoliko bi ih vidio da se dave, koga bi spasio, turskog predsjednika Erdogana ili ukrajinskog Porošenka.

Putin je izbjegao odgovor na pitanje, rekavši da ukoliko bi neko odlučio da se udavi, bilo bi ga nemoguće spasiti, ali da je spreman pomoći svima koji to žele.

Za Obamu je rekao da je „dobar čovjek“ jer je priznao da je bombardovanje Libije bila greška.

Govoreći o ratu u Siriji Putin je kazao da je Rusija ostavila sirijsku vojsku u dobrom stanju,

"Oni sada sami mogu nastaviti ofanzivu, a vidjeli smo da su zauzeli Palmiru nakon našeg povlačenja", rekao je Putin.

Priznao je da je teža situacija na drugim ratištima u Siriji.

"Situacija je teška oko Alepa. To je drugi najveći grad i finansijski centar. Opozicija pokušava poboljšati svoju poziciji, a što se tiče sirijske vojske, sa njima je sve dobro. Pažljivo posmatramo situaciju i uradićemo sve da se ona ne pogorša", rekao je Putin.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.