Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Nov.2014, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Obe strane u sukobu ne poštuju sporazum

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je mir u Ukrajini moguć, ali da nijedna strana u sukobu ne poštuje sporazum o primirju iz septembra.

U intervjuu jednoj njemačkoj televiziji koji je emitovan kasno sinoć, Putin je rekao da je uvjeren da je moguće da se okonča kriza na istoku Ukrajine, gdje je u sukobu proruskih separatista i ukrajinskih snaga od marta poginulo više od 4.000 ljudi.

Putin >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je naveo da se ni ukrajinske snage ni separatisti nisu povukli sa položaja na istoku Ukrajine kako bi formirali tampon zonu, što je ključni dio sporazuma iz septembra.

Predsjednik Ukrajine Petro Porošenko rekao je juče da se ta zemlja "spremna za opšti rat", iako želi mirno rješenje sukoba.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Niko ne poštuje tampon zonu"

Izvor: Vesti-online.com, 17.Nov.2014

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je mir u Ukrajini moguć, ali da nijedna strana u sukobu ne poštuje sporazum o primirju iz septembra. ..Putin: Moguće okončanje krize u Ukrajini.. ..U intervjuu jednoj nemačkoj televiziji koji je emitovan kasno sinoć, Putin je rekao da je uveren da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Putin: Pobunjenici sami pronalaze oružje

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Nov.2014

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin je odbacio sve optužbe Kijeva i zapada o isporuci oružja od strane Moskve proruskim pobunjenicima na istoku Ukrajine i izjavio da se oni sami snabdijevaju..."Odakle dolaze njihova oklopna vozila i artiljerijski sistemi? U savremenom svijetu, ljudi koji vode...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.