Putin: Neko jači od Rusije? Iluzija

Izvor: B92, 20.Feb.2015, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Neko jači od Rusije? Iluzija

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da neće dozvoliti da bilo ko stekne vojnu nadmoć nad Rusijom i poručio da Rusija nikada neće podleći pritiscima.

"Niko ne bi trebalo da ima iluzija da je moguće ostvariti vojnu superiornost nad Rusijom ili izvršiti neki pristisak na nju", naveo je Putin u saopštenju.

On je rekao da će ruska vojska uvek imati "adekvatan odgovor".

Putin je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo i da će biti sproveden ambiciozni program modernizacije vojske sa stotinama novih borbenih aviona, raketa i drugog oružja.

Ruski vojni budžet je ove godine povećan za trećinu, uprkos ekonomskoj krizi u zemlji izazvanoj niskim cenama nafte i sankcijama Zapada zbog Ukrajine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin: Niko neće biti vojno nadmoćan nad Rusijom

Izvor: RTS, 20.Feb.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da neće dozvoliti da bilo ko stekne vojnu nadmoć nad Rusijom i poručio da Rusija nikada neće podleći pritiscima. . Vladimir Putin je u saopštenju naveo da niko ne bi trebalo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.