Putin: Ne smemo Rusiju tretirati kao voljenu baku i davati joj tablete protiv bolova

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2017, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Ne smemo Rusiju tretirati kao voljenu baku i davati joj tablete protiv bolova

Naš glavni odgovor na spoljne pritiske treba da bude ubrzavanje razvoja zemlje - rekao je Vladimir Putin na kongresu partije Jedinstvena Rusija koja je podržala njegovu kandidaturu za predsedničke izbore zakazane za 18. mart naredne godine.

 „Rusija je zemlja sa istorijom od 1.000 godina, ali ne smemo da je tretiramo kao svoju voljenu baku i davati joj tablete protiv bolova. Moramo da učinimo Rusiju mladom, okrenutom budućnosti”, rekao je Putin u govoru koji su prenosile sve značajnije televizije u zemlji.

Ukazao je da je Rusiji potreban kontinuirani progres u svetu sutrašnjice koji se mora obezbediti razvojem celih novih privrednih grana:

„Te grane će biti povezane sa novim digitalnim tehnologijama, bioinženjerstvom i robotizacijom. To će odrediti budućnost cele savremene civilizacije i mi u tom sutrašnjem svetu moramo obezbediti svoje pozicije“.

U nastavku je istakao: „Najvažnije je da Jedinstvena Rusija pošteno označi šta su problemi i da uporno radi na otklanjanju svega što smeta kretanju zemlje napred. Važno je i da sebi postavlja velike ciljeve. Pred nama je mnogo značajnih poslova koji ne trpe odlaganje. Sve što smo dosad uradili samo je fundament, a ne i garancija daljeg uspešnog razvoja“.

Presudnom i pokretačkom snagom nazvao je „volju građana Rusije i njihovu veru u patriotizam i Otadžbinu“.
U daljem nastupu je upozorio: „Ništa ne podriva stabilnost i ne krade resurse za razvoj kao nepravde i nezakonitosti, kao korupcija i podmićivanje, kao ravnodušnost prema svojoj zemlji i oholost. Od koga god dolazili - od političara, činovnika, biznismena ili ostalih koji sebe smatraju elitom“.

Putin je rekao i da naročito insistira na dugoročnom stabilnom povećavanju prihoda građana.

Podvukao je da se ljudima ne smeju davati „neostvariva obećanja, kao što se događalo devedesetih“.

On je poručio da je Rusija spremna da sarađuje sa svima, ali ne na štetu svojih interesa.

„Rusija je spremna da radi sa svim zemljama i na Istoku i na Zapadu na osnovu poverenja i jednakosti, ali neće žrtvovati bezbednost svojih građana ili nacionalne interese”, rekao je Putin.

On je poručio da će Rusija nastaviti da vodi otvorenu i iskrenu spoljnu politiku i zajedno sa partnerima jačati Evroazijsku ekonomsku uniju, promovisati inicijativu nove šire integracije koja vodi Evroazijskom partnerstvu.

„Mi nikad nismo težili konfrontaciji sa bilo kim”, naglasio je Putin.

Jedinstvena Rusija usvojila deklaraciju kojom podržava kandidaturu Putina koji je odlučio da na izbore 18. marta 2018. godine izađe kao nezavisan kandidat. 

Fakti

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.