Putin: Moskva će prihvatiti bilo koje obostrano prihvatljivo rešenje Beograda i Prištine

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2017, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Moskva će prihvatiti bilo koje obostrano prihvatljivo rešenje Beograda i Prištine

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će Moskva podržati bilo koje obostrano prihvatljivo rešenje o Kosovu između Beograda i Prištine.

"Što se tiče Kosova, polazimo od toga da situacija mora da se reši političkim putem, na osnovu dijaloga u skladu sa rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti", rekao je Putin posle sastanka s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Kremlju.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dodao da će Moskva podržati "svako obostrano prihvatljivo rešenje između Beograda i Prištine".

Putin je naveo da je s Vučićem razmotrio trenutno stanje na Balkanu.

"Rusija je zainteresovana za stabilizaciju situacije u tom regionu, za razvoj uzajamno korisnih veza sa svim balkanskim državama", rekao je Putin, dodajući da je Rusija spremna da nastavi da pruža Srbiji podršku u obezbeđivanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Vučić je, govoreći na ruskom jeziku, zahvalio Putinu za podršku teritoritorijalnom integritetu Srbije.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Putin: Moskva će prihvatiti bilo koje obostrano prihvatljivo rešenje Beograda i Prištine

Izvor: Beta Video, 19.Dec.2017

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će Moskva podržati bilo koje obostrano prihvatljivo rešenje o Kosovu izmedju Beograda i Prištine. ``Što se tiče Kosova, polazimo od toga da situacija mora da se reši političkim putem, na osnovu dijaloga u skladu sa rezolucijom 1244...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.