Putin: Mi nikada ne diktiramo svoju volju drugim zemljama

Izvor: Vostok.rs, 23.Jun.2021, 09:19

Putin: Mi nikada ne diktiramo svoju volju drugim zemljama

Rusija je zabrinuta zbog izgradnje NATO infrastrukture u blizini njenih granica, kao i zbog činjenice da alijansa odbija da suštinski razmatra predloge Moskve, rekao je predsednik Vladimir Putin. „Nadamo se da će na kraju prevladati zdrav razum i želja za razvijanjem konstruktivnih odnosa s nama“, rekao je u svom pozdravnom govoru učesnicima Devete moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti. Predsednik je uveren da politička volja i spremnost na kompromis mogu dati pozitivan rezultat u oblasti strateške stabilnosti. "Rusija je ranije iznela predloge za razvijanje nove bezbednosne jednačine. Trebalo bi da uzme u obzir sve faktore koji utiču na stratešku stabilnost u njihovoj međusobnoj povezanosti. Uvereni smo da politička volja i spremnost na kompromis mogu dati pozitivan rezultat", rekao je predsednik. Prema njegovim rečima, jasan dokaz za to je produženje Ugovora o smanjenju strateškog i ofanzivnog naoružanja do 2026. godine sa SAD-om. Predsednik je dodao da će Rusija učiniti sve da svom narodu garantuje mir i sigurnost, unaprediti vojsku, iskoristiti mogućnosti diplomatije i da će voditi dijalog sa svim zainteresovanim partnerima. "Juče smo obeležili žalosni datum - 80 godina od napada nacističke Nemačke na našu zemlju. Lekcije Velikog otadžbinskog rata imaju posebnu vrednost za nas. Učinićemo sve da garantujemo mir i sigurnost za narod Rusije, poboljšati naše oružane snage i, naravno, iskoristiti mogućnosti diplomatije i voditi smislen dijalog sa svim zainteresovanim partnerima“, dodao je Putin. "Svoj odbrambeni potencijal razvijamo na osnovu principa razumne dovoljnosti i ne težimo definisanju jednostrane vojne prednosti i prevlasti odnosa snaga u našu korist u tako osetljivom području kao što je strateška stabilnost.“ Naglasio je da su napori Rusije „usmereni na smanjenje rizika, obezbeđivanje predvidljivosti i rešavanje razlika dijalogom i konkretnim sporazumima, uključujući i oblast kontrole naoružanja“. "Mi nikada ne diktiramo svoju volju drugim zemljama. Spremni smo ravnopravno, koristeći političke i diplomatske metode, da učestvujemo u rešavanju globalnih i regionalnih problema, da proširimo kreativnu saradnju sa svim zemljama."
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Obim i globalna priroda identifikovanih problema zahtevaju udruživanje napora svih država

Izvor: Vostok.rs, 23.Jun.2021

Rizici širenja oružja za masovno uništavanje, regionalni oružani sukobi i aktivnost prekograničnog kriminala danas ozbiljno zabrinjavaju, rekao je predsednik Vladimir Putin. „Ozbiljnu zabrinutost izazivaju regionalni oružani sukobi, rizici širenja oružja za masovno uništavanje, aktivnost...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.