Izvor: RTS, 14.Sep.2020, 16:23

Putin Makronu: Optužbe zbog Navaljnog neprimerene

Ruski predsednik Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru predsedniku Francuske Emanuelu Makronu rekao da su neutemeljene optužbe protiv Rusije u vezi sa hospitalizacijom Alekseja Navaljnog neprimerene, navodi se u saopštenju Kremlja.
Ruski i francuski predsednik održali su telefonski razgovor, u kojem su detaljno razmotrili situaciju u vezi sa Navaljnim. 

Putin je naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neprimerenost neosnovanih otpužbi protiv ruske strane u ovom slučaju, prenosi ruska novinska agencija TAS.
U međuvremenu je nezavisna francuska analiza došla do zaključka da je Aleksej Navaljni otrovan nervnim agensom sovjetskog tipa "Novičok" prilikom pokušaja atentata, saopštilo je francusko predsedništvo.
"Makron je izrazio duboku zabrinutost zbog zločinačkog dela počinjenog protiv Alekseja Navaljanog i imperativ je da se sve razjasni, bez odlaganja, o okolnostima i odgovornosti za ovaj pokušaj atentata", navela je Makronova kancelarija u saopštenju izdatom posle telefonskog razgovora sa Putinom, preneo je Rojters.
Nemačka je ranije saopštila da su laboratorije u Švedskoj i Francuskoj nezavisno potkrepile nemačke rezultate dobijene početkom meseca.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Neumesne neosnovane optužbe na račun Rusije

Izvor: Vostok.rs, 14.Sep.2020

Predsednik Vladimir Putin rekao je u telefonskom razgovoru s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom da su neumesne neosnovane optužbe na račun Rusije kada je reč o stanju opozicionog lidera i blogera Alekseja Navaljnog, saopštio je Kremlj. „Detaljno je razmotrena situacija u vezi sa ‘slučajem...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.