Putin: Izvinite zbog pank molebana

Izvor: B92, 07.Mar.2012, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Izvinite zbog pank molebana

Moskva -- Ruski premijer i budući predsednik Vladimir Putin izvinio se vernicima pravoslavne crkve zbog izvođenja "pank molebana" u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.

"Ukoliko su devojke narušile poredak, skrnavile hram, to je neprijatno za sve vernike. Nadam se da se neće ponoviti", rekao je on.

Devojke Marija Aljehina i Nadežda Tolokonikova, koje se predstavljaju kao feministkinje okupljene u pank >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupi "Pusi rajot", upale su sa maskama na licu 21. februara u crkvu i zajedno sa ostalim članovima sastava izašle na oltar gde su skakale i pevale "Bogorodica Putina progoni".

Policija je pre tri dana privela devojke, a pošto im je određeno 60 dana pritvora, stupile su u štrajk glađu.

Protiv devojaka i još još troje članova grupe može da bude podignuta prijava zbog huliganskog ponašanja, za šta su predviđene i zatvorske kazne do sedam godina.

O tom slučaju je danas govorio i portparol Putina, Dmitrij Peskov, koji je rekao da "samo sud može da odluči".

Organizacije i aktivisti za ljudska prava apelovali su na vlasti da privedene devojke budu puštene sutra na 8. mart, a u obraćanju crkvi su zamolili da se sveštenstvo zauzme za pomilovanje Aljehine i Tolokonikove.

Crkva je odgovorila da je spremna da prihvati njihovo pokajanje i da ne vidi razlog da one budu zadržane u pritvoru.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putinu žao zbog pank molebana

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Mar.2012

MOSKVA - Premijer i budući predsjednik Rusije Vladimir Putin danas se putem medija izvinio sveštenstvu i vjernicima pravoslavne crkve zbog nedavnog incidenta kada su dvije djevojke izvele "pank moleban" u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Izvinjenje Putina vernicima zbog "pank molebana"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2012

MOSKVA -..Premijer i budući predsednik Rusije Vladimir Putin danas se putem medija izvinio sveštenstvu i vernicima pravoslavne crkve zbog nedavnog incidenta kada su dve devojke izvele "pank moleban" u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi..."Ukoliko su devojke narušile poredak, skrnavile hram, to je neprijatno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.