Putin: Beskompromisna borba protiv terorizma je naš apsolutni prioritet

Izvor: Vostok.rs, 12.Okt.2018, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Beskompromisna borba protiv terorizma je naš apsolutni prioritet

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je više nego ikad potrebna diplomatija kako bi se prevazišli svi izazovi i pronašao put iz krize.


Putin je to izjavio na ceremoniji uručenja akreditiva ambasadorima u Moskvi.


„Danas je, kao nikad, potrebna aktivna uloga diplomatije, koja bi putem pregovora i kompromisa uspela da konstruktivno doprinese prevazilaženju izazova u međunarodnoj areni“, rekao je ruski predsednik.


Putin je istakao i da je bezuslovni prioritet ruske politike borba protiv terorizma, između ostalog u Siriji, gde je teroristima nanesen konačni udarac.


„Beskompromisna borba protiv terorizma je naš apsolutni prioritet. Upravo takav prinicipijelni stav leži u osnovi politike Rusije kada je reč o rešavanju regionalnih konflikata. U Siriji je, pomoću uloge Rusije, teroristima nanet konačni udarac, usled čega je sačuvana državnost zemlje“, istakao je on.


Rekao je i da Rusija podržava mirnodopsku spoljnu politiku i otvorena je za partnerstvo sa svima.


„Rusija sistematično sprovodi odgovornu spoljnu politiku. Kao stalna članica Saveta bezbednosti, Rusija podržava osnovne principe koji su utemeljeni u povelji UN — suverenitet i ravnopravnost država, kao i nemešanje u njihova unutrašnja pitanja. Kategorički smo protiv kada se te norme krše, pogotovo kada je reč o politički motivisanim protekcionističkim merama“, naveo je Putin.


Ruski predsednik je dodao i da Rusija želi da održava partnerske odnose na osnovu uzajamne koristi sa svim zemljama, regionima, u skladu sa nacionalnim interesom — da se osiguraju uslovi za dinamičan razvoj zemlje.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.