Preliminarno: Posle Putina, Putin

Izvor: B92, 20.Sep.2021, 07:05

Preliminarno: Posle Putina, Putin

Partija Jedinstvena Rusija, lojalna predsedniku države Vladimiru Putinu, osvojila je 49,42 odsto glasova na parlamentarnim izborima.

Kako je saopštila Centralna izborna komisija (CIK), obrađeno je 80,1 odsto glasačkih listića.

Na drugom mestu je Komunistička partija sa 19,28 odsto, a slede Liberalno demokratska partija Rusije koja je osvojila 7,55 odsto, Pravedna Rusija sa 7,37 odsto i stranka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Novi ljudi sa 5,37 odsto, prenela je agencija TASS.

U parlament će ući tih pet stranaka koje su prešle cenzus od pet odsto. Cenzus nisu prešle Stranka rasta sa osvojenih 2,53 odsto, Građanska platforma 1,33, Jabloko sa 1,1 odsto i ostale partije koje su dobile manje od jedan odsto glasova.

Reč je o rezultatima za 225 poslanika Državne dume koji se biraju po proporcionalnom sistemu, odnosno putem lista, dok će preostalih 225 članova donjeg doma parlamenta biti izabrano po većinskom principu, individualnim nadmetanjem kandidata. Izbori za Državnu dumu održani su u Rusiji od 17. do 19. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prvi rezultati izbora u Rusiji: I posle Putina - Putin

Izvor: Radio 021, 20.Sep.2021

Partija Jedinstvena Rusija, koja podržava politiku predsednika Vladimira Putina, osvojila je na izborima za Donji dom parlamenta, Dumu, 47,19 odsto glasova.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.