Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin stigao u Beograd

Izvor: Cafe.ba, 16.Okt.2014, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin stigao u Beograd

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin stigao je u jednodnevnu posetu Beogradu, a na aerodromu Nikola Tesla dočekao ga je predsednik Srbije Tomislav Nikolić

BEOGRAD (AA) - Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin stigao je na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu u 12:12 sati, gde ga je dočekao predsednik Republike Srbije Tomislav >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Nikolić, javlja dopisnik Anadolu Agency.

Putin i mnogobrojna ruska delegacija u Beograd su stigli u predsedničkom avionu Ilyushin Il-96-300PU, koji je opremljen najsavremenijom tehnologijom i predstavlja leteće komandno mesto.

Nikolić je neposredno uoči dolaska Putina na beogradskom aerodrom Nikola Tesla rekao kako Srbija i Rusija koračaju u velikom prijateljstvu i zajedništvu s tim da Srbija ima svoj evropski put na koji Rusija nikada nije utecala. On je rekao kako će tema sastanaka dominantno biti ekonomska pitanja i saradnja.

Predsednik Rusije došao je u jednodnevnu posetu Srbiji na poziv predsednika Nikolića, a sa aerodroma dva predsednika će otići na groblje Oslobodiocima Beograda, gde će položiti vence stradalim sovjetskim vojnicima koji su se borili u Beogradu tokom Drugog svetskog rata.

Nakon toga, predsedniku Putinu svečani doček biće organizovan u Palati Srbija, gde će se održati tete-a-tete sastanci sa predsednikom Nikolićem i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, a Nikolić će, takođe, uručiti i Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici ruskom predsedniku.

Posle sastanaka, u prisustvu Nikolića i Putina biće potpisani međudržavni sporazumi, nakon čega će se u zajedničkoj izjavi, Putin i premijer Srbije Aleksandar Vučić obratiti medijima.

Na kraju svoje posete, predsednik Putin i predsednik Nikolić prisustvovaće Vojnoj paradi, koja će se održati na platou ispred Palate Srbije, a povodom stogodišnjice od početka Velikog rata i 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.