Pozivao na vešanje KGB đubreta: Ruski aktivista osuđen na 7 godina zatvora

Izvor: B92, 17.Maj.2023, 17:53

Pozivao na "vešanje KGB đubreta": Ruski aktivista osuđen na 7 godina zatvora

Ruski vojni sud osudio je aktivistu Mihaila Krigera, člana pokreta Solidarnost, na sedam godina zatvora za "opravdanje terorizma" i "pretnje nasiljem".

Tužioci su naveli da je Kriger ugrozio živote službenika FSB i pozvao na vešanje Vladimira Putina, prenela je medijska kuća Medijazona. Prema njegovim pristalicama, Krigerov prekršaj se sastojao od komentara i postova na Fejsbuku.

Kriger je 2020. prokomentarisao post o Mihailu Žlobickom, studentu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je detonirao bombu u kancelariji FSB-a u Arhangelsku, i Jevgeniju Manjurovu, koji je otvorio vatru na sedište FSB-a u Moskvi.

"Ni od koga neću sakriti svoju visceralnu mržnju prema režimu, prema čekistima, prema ljudima koji su ga instalirali i prema Vladimiru Putinu lično", napisao je on.

"I verujte mi: kada i ako doživim da vidim vešanje ovog đubreta iz KGB-a, boriću se svom snagom za pravo da učestvujem u tom dirljivom događaju", objavio je Kriger.

Nakon što mu je izrečena kazna, Kriger je navodno uzviknuo: "Slava Ukrajini," tvrde njegove pristalice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.