Poseta Putina Berlinu još uvek nije usaglašena

Izvor: Vostok.rs, 13.Okt.2016, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poseta Putina Berlinu još uvek nije usaglašena

Kremlj je saopštio da još uvek ne može da potvrdi da li će ruski predsednik Vladimir Putin prisustvovati sastanku u Berlinu, 19. oktobra, koji će biti posvećen krizi u Ukrajini.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio da nivo spremnosti za održavanje sastanka još nije postignut, prenele su ruske agencije.

Zvanični Kremlj je pre dva dana saopštio da su nemačka kancelarka Angela Merkel i ruski predsednik Vladimir Putin dogovorili raspored budućih kontakata u okviru takozvanog „normandijskog formata“, koji je uveden 2014. godine i koji okuplja lidere Ukrajine, Rusije, Nemačke i Francuske.

Oglasio se i portparol Vlade Francuske Stefan le Fol koji je rekao da će se zvanični Pariz obratiti predstavnicima nemačke kancelarke i ruskog predsednika po pitanju organizacije samita u Berlinu. Takođe je najavljeno i da će francuski predsednik Fransoa Oland u toku današnjeg dana razgovarati telefonom o predstojećem susretu sa Putinom i Merkelovom.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.