Porodice žrtava leta MH17 tužile Rusiju i Putina

Izvor: Radio 021, 21.Maj.2016, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodice žrtava leta MH17 tužile Rusiju i Putina

Porodice žrtava oborenog aviona MH17 na letu iznad istočne Ukrajine 2014. godine, podnele su tužbu pred Evropskim sudom za ljudska prava protiv ruske države i predsednika Vladimira Putina.

Porodice traže 6,4 miliona evra obeštećenja, naveli su mediji i dodali da porodice tuže Rusiju i Putina za skrivanje činjenica.

Avion kompanije "Malejža erlajns" MH17 s 298 ljudi srušen je 17. jula >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 2014. dok je preletao istočnu Ukrajinu gde su bile u toku borbe ukrajinskih vladinih snaga i proruskih pobunjenika.

Malezijski avion je leteo na relaciji Amsterdam-Kuala Lumpur, a najveći broj putnika je bio iz Holandije, Australije i sa Novog Zelanda.

Međunarodna istraga o uzrocima nesreće zaključila da je avion oborila raketa zemlja-vazduh tipa BUK ruske proizvodnje.

Rusija negira svaku odgovornost za taj napad.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.