Ponovo se sastali Putin i Erdogan

Izvor: RTS, 03.Sep.2016, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo se sastali Putin i Erdogan

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je u kineski grad Hangdžou gde se održava samit G20, a posetu je započeo bilaterlanim sastancima, među kojima je i onaj sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.
Putin je rekao da namerava da s njim razgovara o obnavljanju potpune saradnje dveju zemalja.

"Drago mi je što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imamo mogućnost da razgovaramo o tome kako teče ispunjavanje našših dogovora postignutih tokom vašše posete Rusiji, u Sankt Peterburgu. Naravno, potrebno je učiniti još mnogo toga da bi se obnovila potpuna saradnja u svim pravcima. O tome ćemo upravo danas razgovarati", rekao je predsednik Rusije, prenosi Sputnjik.
Putin je podsetio da je ruska vlada potpisala nalog o ukidanju zabrane čarter letova za Tursku 28. avgusta, kao i da je "juče krenuo prvi čarter let sa ruskim turistima za Tursku", dodajući da su Rusi tamo veoma srdačno dočekani.  
Erdogan je istakao da s Putinom namerava da posebno razmotri saradnju u energetici, kao i sva pitanja bilateralne saradnje koja su pokrenuta na peterburškom sastanku. Erdogan je, takođe, zahvalio Putinu za obnavljanje čarter-letova između dve zemlje.
Ruski lider je u kineski grad Hangdžou stigao iz Vladivostoka. Tokom naredna tri dana Putina očekuju razgovori s liderima Argentine, Egipta, Francuske, Nemačke i niza drugih zemalja.
Kako je ranije saopštila pres-služba Kremlja, zvanični program samita G-20 počeće 4. septembra, a planirano je da šef ruske države učestvuje u prvom radnom zasedanju foruma, posvećenom učvršćivanju koordinacije ekonomske politike, kao i na svečanom prijemu koji organizuje predsednik Kine Si Đinping.
Istog dana Putin će učestvovati na neformalnom susretu lidera BRIKS-a, koji će, prema tradiciji, biti održan uoči samita dvadesetorice.
Planiran je i razgovor Vladimira Putina sa Si Đinpingom.
Glavna tema samita je "Izgradnja inovacione, zdrave, uzajamno povezane i inkluzivne svetske ekonomije".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.