Pompeo ne isključuje mogućnost da pozove Putina, ali...

Izvor: B92, 01.Jul.2020, 19:14

Pompeo ne isključuje mogućnost da pozove Putina, ali...

Šef američke diplomatije Majk Pompeo nije isključio mogućnost da predsednik Rusije Vladimir Putin bude pozvan na prošireni samit G7.

On je dodao da je kao "ozbiljne" shvatio aktivnosti Moskve u Avganistanu.

"Predsednik je taj koji odlučuje koga će zvati na samit", rekao je Pompeo novinarima, dok je Donald Tramp kritikovan zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << želje da pozove Putina na samit i pored optužbe da je Moskva navodno ponudila novčane nagrade talibanima za ubistva američkih vojnika u Avganistanu.

Pompeo je rekao da je važno da SAD ima češće kontakte sa Rusijom.

Američki mediji preneli su da su ruski agenti delili novac ljudima bliskim talibanima kako bi ubijali američke vojnike u Avganistanu.

Rusija i talibani su demantovali te informacije, ali je Pompeo rekao da SAD već odavno prate ruske aktivnosti u Avganistanu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija ucenila glave američkih vojnika?

Izvor: Deutsche Welle, 02.Jul.2020, 09:44

Američki predsednik Donald Tramp tvrdi da ga tajne službe nisu informisale o tome da je Rusija navodno plaćala napade na američke trupe u Avganistanu. Eksperti smatraju da je to malo verovatno.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.