Peskov: Zapad će uskoro plasirati nove laži o Putinu

Izvor: Vostok.rs, 28.Mar.2016, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Zapad će uskoro plasirati nove laži o Putinu

Konzorcijum međunarodnih istraživačkih agencija na Zapadu i u Rusiji priprema čitav niz lažnih informacija o porodici predsednika Rusije Vladimira Putina i njegove porodice, a ukoliko se to dogodi Rusija će upotrebiti sva sredstva kako bi njegova čast i njegovo dostojanstvo bili zaštićeni od kleveta, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„U toku je priprema da u narednih nekoliko dana bude objavljena još jedna u nizu laž o ruskom predsedniku koja pretenduje da bude objektivna i senzacionalistička. Dobili smo nekoliko upita od organizacije koja sebe naziva međunarodnim konzorcijumom novinarskih istraživača, u koju spadaju novinari iz raznih stranih medija, kao i drugih organizacija i službi“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, te informacije će u narednih nekoliko dana biti objavljene u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Švajcarskoj i Rusiji, kao i u još ponekim zemljama.

„Efikasnost takvih napada nije previše velika, jer takve strukture rade po veoma isprobanim i popularnim šemama“, rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je precizirao da će u tim informacijama biti reči o vezama ruskog predsednika sa raznim biznismenima, o njegovim prijateljima i članovima porodice, kao i o navodnom obogaćivanju svih ljudi bliskih Putinu.

On je takođe istakao da će Rusija, u slučaju da se te optužbe budu ticale direktno ruskog predsednika, upotrebiti čitav arsenal pravnih sredstava, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom planu, kako bi zaštitila čast i dostojanstvo Putina.

„Namerno smo želeli da informišemo javnost o toj inicijativi kako bi odmah dali do znanja stav Kremlja prema toj informaciji“, zaključio je Peskov.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.