Peskov: Razmatra se mogućnost razgovora u „normandijskom formatu“

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2017, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Razmatra se mogućnost razgovora u „normandijskom formatu“

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da se razmatra mogućnost telefonskog razgovora u „normandijskom formatu“ koji bi mogao da se održi u skorije vreme.

Ranije je pomoćnik Vladimira Putina Jurij Ušakov izjavio da će se telefonski razgovor lidera „normandijske četvorke“ održati, verovatno, pre kraja juna.

„Ova mogućnost se razmatra preko diplomatskih kanala“, rekao je Peskov.

U ponedeljak je predsednik Francuske Emanuel Makron nakon sastanka sa svojim ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom izjavio da će predstojeći pregovori o Ukrajini u „normandijskom formatu“ biti održani krajem juna ili početkom jula.

Sa svoje strane, ukrajinski lider je rekao da se slaže sa Makronom o daljim konsultacijama kako bi se povećala efikasnosti eventualnog sastanka u „normandijskom formatu“. Prema njegovim rečima, za takav sastanak treba da bude pripremljen paket dokumenata o rešavanju konflikta.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.