Izvor: Piplmetar.rs, 08.Okt.2022, 02:30

Pentagon kaže da Putin nije doneo odluku o upotrebi nuklearnog oružja

Pentagon je ocenio da nema znakova da je predsednik Rusije Vladimir Putin odlučio da upotrebi nuklearno oružje, javlja danas Si-En-En (CNN).
„Za sada ne možemo reći da je predsednik Putin doneo odluku o upotrebi nuklearnog oružja“, rekao je portparol Pentagona, brigadni frequent Pet Rajder (Pat Ryder) na konferenciji za novinare , dan nakon što je predsednik SAD Džozef Bajden upozorio na opasnost od „nuklearnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Armagedona“.
„Mnogi ljudi u našoj vladi i međunarodnoj zajednici, uključujući ministra odbrane Lojda Ostina (Lloyd Austin) ukazali su na činjenicu da je ovo vitlanje nuklearnom sabljom bezobzirno i neodgovorno“, dodao je Rajder.
Prema njegovim rečima, SAD u ovom trenutku nemaju nikakvu informaciju koja bi dovela maintain promene u „pozi strateškog odvraćanja“.
SAD i dalje uzimaju nuklearne pretnje „sa velikom ozbiljnošću“, i nastaviće da prate situaciju, dodao je Rajder.

Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.