MAKRON UPOZORIO BAJDENA: Ne smemo da pričamo tako lako o NUKLEARNOM Aramagedonu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2022, 18:30

MAKRON UPOZORIO BAJDENA: "Ne smemo da pričamo tako lako o NUKLEARNOM Aramagedonu"

Francuski predsednik Emanuel Makron reagovao je danas u Pragu na izjavu američkog predsednika DŽozefa Bajdena da postoji rizik od nuklearnog "Armagedona", rekavši da o takvim pitanjima "moramo govoriti uz oprez"

- Moramo razgovarati uz oprez kada komentarišemo takva pitanja - rekao je Makron novinarima na kraju samita Evropske unije, preneo je Rojters.

Bajden je juče izjavio da je rizik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od nuklearnog uništenja sveta na najvišem nivou od kubanske raketne krize 1962. godine, pošto ruski zvaničnici govore o mogućoj upotrebi taktičkog nuklearnog oružja, u trenutku kada beleže značajnije neuspehe u osmomesečnom ratu u Ukrajini.

On je rekao da je ruski predsednik Vladimir Putin "momak koga prilično dobro poznaje" i da se ruski lider "ne šali kada govori o upotrebi taktičkog nuklearnog oružja ili biološkog ili hemijskog oružja''''.

Američki predsednik je naveo da se svet nije suočio sa "mogucnošću Armagedona još od Kenedija i kubanske raketne krize."

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron: Moramo govoriti oprezno o riziku od nuklearnog "Armagedona"

Izvor: B92, 07.Okt.2022

Francuski predsednik Emanuel Makron reagovao je danas u Pragu na izjavu američkog predsednika DŽozefa Bajdena da postoji rizik od nuklearnog "Armagedona".

Nastavak na B92...

"SLEDEĆA ZIMA, KAO I ONA 2024. BIĆE JOŠ TEŽA" Makron upozorio će nas zbog snabdevanja gasom dugo "boleti glava"

Izvor: Blic, 07.Okt.2022

Predsednik Francuske Emanuel Makron upozorio je danas posle samita EU u Pragu da će zima iduće i 2024. godine za Evropljane biti još teža od predstojeće, zbog problema u snabdevanju gasom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.