Patrijarh Kiril se založio za jedinstvo pravoslavlja u svetu

Izvor: Glas javnosti, 02.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Kiril se založio za jedinstvo pravoslavlja u svetu

U hramu Hrista Spasitelja u Moskvi juče ujutro ustoličen je 16. patrijarh Ruske pravoslavne crkve Kiril. Ruska televizija je prenosila ceremoniju kojoj su kao počasni gosti prisustvovali predsednik i premijer Rusije Dmitrij Medvedjev i Vladimir Putin sa suprugama, poslanici ruskog parlamenta, predstavnici carskog doma Romanovih, gradonačelnik Moskve Jurij Lužkov, udovica bivšeg predsednika Borisa Jeljcina Naina, predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << svih pravoslavnih crkava među kojima i delegacija SPC, na čelu sa mitropolitom Amfilohijem, delegacije Rimokatoličke crkve i drugih konfesija.

Patrijarh je doveden do trona koji se nalazi u oltaru hrama, gde su ga dva arhijereja, držeći ga ispod ruku, tri puta posedala na tron uz reči „aksios“, što u prevodu sa grčkog znači dostojan.

Istorijska zvonjava

U tom momentu zazvonila su zvona sa sve četiri zvonika hrama, koji su označili da je RPC dobila novog poglavara. Za ovaj svečani čin ponovljena je istorijska zvonjava još iz vremena Borisa Godunova.

PRVO PRIČEŠĆE

Prva osoba koju je pričestio novi ruski patrijarh Kiril je Svetlana Medvedjeva, supruga ruskog predsednika Dmitrija Medvedjeva. Za vreme dok je primala pričešće njen suprug Dmitrij Medvedjev se ispovedao.

DELEGACIJA SPC

U delegaciji Srpske pravoslavne crkve, sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem, na čelu, na ustoličenju 16. ruskog patrijarha Kirila bili su arhiepiskop ohridski i mitropolit skopski Jovan, episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije i sekretar patrijarhovog kabineta, prezviter Nebojša Topolić.

Zivelo Pravoslavlje

Ziveo Patrijarh Kiril

Ziveo Medvedjev

Ziveo Putin

Zivela Rusija i Braca Rusi

Vreme je da se Srbija ogleda malo na starijeg brata i da krene istim putem sloge i Pravoslavlja.

Da prekinemo da se svadjamo o tome dal da dajemo prenos Tenisa ili Skupstine na tv i ostalim smarajucim glupostima.

Masonske zemlje nam nikad nista nisu dale, samo bombardovanje, smrt, rascepljenje srpske zemlje i gej parade.

Dok neki nasi pljuju po Rusima i misle da je Amerika rajska zemlja, nevide da jedini koji ovog momenta mogu da nam pomognu su Rusi i zemlje sa istoka.

Јединство православља – али под мудрим руководством попа Кире, а нипошто неког српског, бугарског, грузијског или грчког Спире!

Svako dobro ruskom narodu na njegovom putu ka duhovnom vaskrsenju i spasonosnoj misiji novoustoličenog patrijarha Kirila.

Немој да се брукате, патријарха Алексеја првог наследио је на трону патријарх Пимен (Извеков) а не Кимен! Ко ли вам само пише такве чланке?!
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.