Patrijarh Irinej predsedniku Putinu: Molim Vas da i dalje podržavate celovitost Srbije

Izvor: Vostok.rs, 26.Jul.2013, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej predsedniku Putinu: Molim Vas da i dalje podržavate celovitost Srbije

26.07.2013. - U našem narodu postoji izreka: „Bog, pa Rusija”

Srpska pravoslavna crkva visoko ceni vašu otvorenost i pravičnost u rešavanju pitanja zaštite naših drevnih svetinja na Kosovu i Metohiji, a narod vam je zahvalan za podršku interesima Srba koji žive na KiM, u raspravi oko traženja puteva rešavanja tog za nas tragičnog konflikta.

Ovo je u četvrtak rekao srpski patrijarh Irinej obraćajući se ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, sa kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << se sastao u Kremlju. Šef ruske države primio je predstavnike pravoslavnih crkava u znak praznovanja 1025. godišnjice krštenja Rusije.

„Vi kao predsednik Ruske Federacije uradili ste i radite mnogo da podržite Srbiju u sadašnjem istorijskom periodu. Pre svega, imam u vidu pravednu i principijelnu poziciju Rusije oko rešavanja konflikta na Kosovu i Metohiji, kolevci SPC i srpske države. Molim vas da i dalje podržavate celovitost Srbije”, naglasio je patrijarh Irinej.

Prvi po časti u našoj crkvi posebno se zahvalio Putinu za to što je Srbija odabrana za realizaciju projekta Južni tok, jer će to „dovesti do oživljavanja ekonomije i otvaranja novih radnih mesta”. Zatražio je, takođe, da Putin podrži slobodno delovanje SPC u Makedoniji i Crnoj Gori.

Patrijarh Irinej zamolio je prvog čoveka Rusije i da pomogne da se obave završni radovi unutrašnjeg uređenja Hrama Svetog Save:

„U našem narodu postoji izreka: „Bog, pa Rusija”, i osim u Boga, mi se nadamo samo u Rusiju. Nemamo čime da uzvratimo vama, osim našom iskrenom zahvalnošću, ljubavlju i toplim molitvama za bratski veliki ruski narod.”

Branko Vlahović, dopisnik Novosti iz Moskve,



Izvor: fakti.org    
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Kosovo je srpsko, Rusija ga nikada neće priznati!

Izvor: Press, 26.Jul.2013

Kako je javio beogradski dnevnik "Večernje novosti" na svom Internet sajtu, Putin je tokom susreta sa Irinejom u Kremlju poručio da Rusija neće priznati samoproglašenu državu Kosovo, koja je nastala kršenjem rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN kao svih normi međunarodnog prava... Moskva će...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.