PUTINOV WC PAPIR PODELJEN PENZIONERIMA

Izvor: Kurir, 30.Apr.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTINOV WC PAPIR PODELJEN PENZIONERIMA

MOSKVA - Borci za zaštitu životne sredine u Rusiji opredelili su se za humor odlučivši da u znak protesta protiv ponovnog otvaranja fabrike papira na obali Bajkalskog jezera premijeru Vladimiru Putinu poklone više od 200 rolni toalet papira.

Aktivisti tri ekološke organizacije, među kojima je i "Grinpis", poslali su više od 200 rolni toalet papira na adresu Putinove kancelarije u Sankt Peterburgu. Tom simboličnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << akcijom oni su želeli da protestuju protiv ponovnog otvaranja fabrike papira na obali Bajkalskog jezera u Sibiru, izjavila je predstavnica filijale "Grinpisa" u Rusiji. Toalet papir je sakupljen u toku akcije organizovane u martu, navela je ona.

Ako je vlastima toalet papir toliko potreban da su spremne da unište Bajkalsko jezero, mi ćemo im ga pokloniti, naveli su organizatori protestne akcije. Pomoćnica šefa Putinove kancelarije u Sankt Peterburgu primila je rolne toalet papira i obećala da će biti prosleđen premijeru što je brže moguće.

Međutim, odgovorni u kancelariji su na kraju odbili da to učine, odlučivši da rolne podele penzionerima, preneli su strani mediji. Bajkalsko jezero koje se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine sadrži 20 odsto svetskih rezervi slatke vode.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.