PUTIN ZAPALIO CRNO MORE NAJMOĆNIJIM ORUŽJEM NA SVETU! Rusi testirali hipersonične rakete (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2020, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN ZAPALIO CRNO MORE NAJMOĆNIJIM ORUŽJEM NA SVETU! Rusi testirali hipersonične rakete (FOTO)

Ruski predsednik Vladimir Putin prisustvovao je i lično nadgledao vojne vežbe na Crnom moru u blizini obale Krima, što je uključivalo i lansiranje hipersoničnog raketnog sistema

Ruska crnomorska i severna flota održale su zajedničke vežbe u Crnom moru tokom kojih su vežbale lansiranje raketa Kalibr i hiperzvučne vazduhoplovne balističke rakete Kinžal.

U vežbama je bilo uključeno više >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 30 brodova, 40 aviona i jedna podmornica.

- Vežbe su uspešno održane - kratko je raportirao admiral Nikolaj Jevmenov, glavni komandant ruske mornarice.

Dva lovca MIG-31K vežbala su gađanje meta pomoću balističke rakete Kinžal, a posada Admirala Grigoroviča, mali raketni brod Orehovo-Zujevo i podmornica Kolpino testirali su lansiranje raketa Kalibr.

Putin je posmatrao lansiranja sa broda raketnog krstaša Maršala Justinova. Hipersonična brzina iznosi nešto više od 6.270 km/h.

Rakete lete u svemir nakon lansiranja, ali se zatim spuštaju i postižu brzinu borbenog aviona. Njihova donja putanja otežava detekciju američkih satelita i radara.

Krajem decembra ruski lider pohvalio se "jedinstvenim" napretkom svog hipersoničnog naoružanja, rekavši da druge zemlje "pokušavaju da ih sustignu". Putin je dodao da "nijedna zemlja ne poseduje hipersonično oružje, a kamoli hipersonično oružje kontinentalnog dometa".

Novi hipersonični raketni sistem poznat kao Avangard ušao je u službu 27. decembra, preneli su državni mediji u zemlji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.