PUTIN STAVIO PARAF Od sada inostrani mediji u Rusiji mogu biti označeni kao AGENTI STRANOG INTERESA

Izvor: Blic, 25.Nov.2017, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN STAVIO PARAF Od sada inostrani mediji u Rusiji mogu biti označeni kao AGENTI STRANOG INTERESA

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas zakon koji vlastima omogućuje da strane medije koji posluju u Rusiji registruju kao "strane agente".

To je objavila ruska agencija RIA novosti, prenosi Rojters.

Predstavnik OEBS za slobodu medija Arlem Dezir izrazio je prošle nedelje zabrinutost zbog niza mera SAD i Ruske Federacije, kojima se od medija druge zemlje traži da se registruju kao "strani agenti".

OEBS je saopštio da je Ministarstvo pravde >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SAD zatražilo od kompanija koje rade za "Raša tudej" u SAD da se registruju u skladu sa Zakonom o registrovanju stranih agenata dok je, kao odgovor, ruska Državna Duma izmenila svoj zakon o masovnim medijima dozvolivši vlastima da pojedine medije nazovu "stranim agentima".

Istovremeno, više medija povezanih sa SAD, uključujući "Glas Amerike" i "Radio Slobodna Evropa", dobilo je obaveštenje od ruskog Ministarstva pravde o potrebi da se registruju kao "strani agenti".
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.