PUTIN PODIGAO DRŽAVNU ZASTAVU POVODOM DANA RUSIJE: Naša otadžbina je vaša porodica, kuća, rodna zemlja (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2020, 17:13

PUTIN PODIGAO DRŽAVNU ZASTAVU POVODOM DANA RUSIJE: Naša otadžbina je vaša porodica, kuća, rodna zemlja (VIDEO)

Dan Rusije se obeležava 12. juna . Tog dana 1990. godine usvojena je Deklaracija o državnom suverenitetu Rusije, a kroz tačno godinu dana, 12. juna 1991. održani su direktni izbori za predsednika zemlje, prvi u istoriji Rusije.

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je građanima Dan Rusije, naglasivši da je cela teritorija Ruske Federacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od Kalinjingrada do Kurilskih ostrva, kao i od severnih arktičkih mora do Krima, prepuna slavne istorije.

- Za svakog od nas je otadžbina – porodica, porodična kuća, rodna zemlja. Na beskrajnim prostorima od Kalinjingrada do Kurilskih ostrva, od severnih arktičkih mora do Krima stvarala se naša hiljadugodišnja istorija. Ona je prepuna slavom i ponosom, herojstvom naših predaka, njihovom verom i ljubavlju prema otadžbini - rekao je Putin.

Prema rečima ruskog predsednika, ljubav prema otadžbini je oduvek pomagala ruskom narodu da prevaziđe sve prepreke i da sačuva sebe u najsurovijim ternucima, da odgovori na sve izazove.

❗️🇷🇺 Владимир #Путин поздравил россиян с Днём России ➡️ https://t.co/sLb2Drew33

❗️🇷🇺 Vladimir #Putin congratulated all Russian citizens on Russia Day ➡️ https://t.co/SHXkHVRrES#ДеньРоссии #ДеньРоссии2020 #RussiaDay #RussiaDay2020 pic.twitter.com/8JeItYHW2u

— Russian Embassy in Uganda 🇷🇺 (@RusEmbUganda) June 12, 2020

- Ovde, na Poklonoj gori, sećamo se heroja koji su branili otadžbinu, njenu slobodu i nezavisnost, i to sećanje je zajedničko i sveto za sve generacije, za ceo višenacionalni narod Rusije - poručio je predsednik Rusije.

Imamo zajednički istorijski kod i moralna načela, rekao je Putin i dodao da su za Ruse bezuslovni - poštovanje prema radnom čoveku i braniocu domovine, prema neraskidivoj, viševekovnoj istoriji, tradiciji i kulturi, očuvanju sećanja na pretke, poštovanju prema roditeljima i porodici, ljubavi prema svojoj zemlji i nesalomljivost naših granica.

- To su temelji koji određuju prirodu i sudbinu našeg naroda i razvoj zemlje - danas i u budućnosti. I zato je razumljivo što su se tako često javljali predlozi za uvođenje tih osnovnih, centralnih principa u Ustav Rusije. Uveren sam da takav stav podržava apsolutna većina naših građana - zaključio je on.

Predsednik Rusije Vladimir Putin učestvovao je u činu podizanja državne zastave povodom obeležavanja Dana Rusije u Parku pobede u Moskvi.

Nakon toga, Putin je uručio ordene "herojima rada". Kako je ranije najavljeno, predsednik Rusije neće učestvovati na koncertu koji će večeras biti održan na Crvenom trgu.

Inače, manifestacije povodom Dana Rusije održavaju se širom zemlje, a kako bi se očuvao red i mir angažovano je 100.000 pripadnika bezbednosnih službi i 20.000 jedinica tehnike.

Svoj zvanični naziv – Dan Rusije, praznik je dobio 2002. godine i slavi se u celoj zemlji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dan Rusije – praznik mira i slobode

Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2020

Ruska Federacija obeležava svoj dan - prvi veliki državni praznik moderne Rusije.  . Pre 29 godina, tačnije 12. juna 1990. godine, usvojena je Deklaracija o državnom suverenitetu Rusije, a kroz tačno godinu dana, 12. juna 1991. održani su direktni izbori za predsednika zemlje, prvi u istoriji...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.