PUTIN I LUKAŠENKO HITNO RAZGOVARALI: Tema - kako odgovoriti Americi i NATO-u!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 19:27

PUTIN I LUKAŠENKO HITNO RAZGOVARALI: Tema - kako odgovoriti Americi i NATO-u!

Situacija na istoku Evrope izmiče kontroli

Predsednici Rusije Vladimir Putin i Belorusije Aleksandar Lukašenko razgovarali su danas o odgovoru SAD i NATO na predloge Moskve o bezbednosnim garancijama, saopštila je pres služba Kremlja. Kako se navodi u saopštenju, strane su razgovarale o "situaciji oko reakcije Sjedinjenih Država i NATO-a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na predlog Moskve da se razviju dugoročne međunarodno-pravne bezbednosne garancije za Rusiju".

Osim toga, Putin i Lukašenko su se dotakli i "nekih pitanja u vezi sa budućom bilateralnom saradnjom", a dva predsednika su se "složila da održavaju lični kontakt", dodala je pres služba Kremlja. Predsednik Francuske Emanuel Makron i Vladimir Putin danas su razgovarali telefonom, saopštila je ranije Jelisejska palata.

Posle posete francuskog predsednika Moskvi ranije ove nedelje, Makron i Putin su danas telefonom razgovarali gotovo 90 minuta o načinima da se krene napred u primeni Minskih sporazuma, kao i o uslovima za bezbednost i stabilnost u Evropi, preneo je Rojters. Trenutno je u toku telefonski razgovor Putina i američkog predsednika Džozefa Bajdena, čiji ishod s velikom pažnjom prati svetska javnost zbog krize oko Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.