PREDSEDNIK PUTIN ODGOVARA NA PITANjA - Putin: Rusija je izgubila 50, EU 240 milijardi dolara; Glupost su priče da je Rusija okupirala Donbas (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 20.Jun.2019, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSEDNIK PUTIN ODGOVARA NA PITANjA - Putin: Rusija je izgubila 50, EU 240 milijardi dolara; Glupost su priče da je Rusija okupirala Donbas (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin odgovara na pitanje ruskih građana. Tradicionalna „Direktna linija“ se održava 17. put Ruski predsednik Vladimir Putin odgovara na pitanje ruskih građana. Tradicionalna „Direktna linija“ se održava 17. put. Na adresu Kremlja je stiglo više od milion pitanja iz oblasti zdravstva, obrazovanja, spoljne >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << politike, socijalne sfere...Ruse najviše interesuju unutrašnja pitanja: komunalna, socijalna itd. Pitanja predsedniku će stizati i tokom cele emisije.PROČITAJTE JOŠ - Putin objasnio zašto je prijatelj sa Sijem, a ne sa Trampom Do 9 sati stiglo je 1,5 miliona pitanja. Kako je saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Putin je pogledao veliki broj pitanja i razvrstao ih po prioritetima. Podsetimo, prošle godine „Direktna linija predsednika Vladimira Putina“ je trajala 4 sata i 20 minuta. PUTIN: NIVO PRIHODA I ZDRAVSTVO GORUĆA PITANjA ZA RUSE Nivo prihoda, zdravstvena zaštita, situacija sa smećem i komunalnim uslugama su trenutno goruća pitanja za Ruse, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na početku svoje godišnje televizijske sesije "Direktna linija" tokom koje odgovara na pitanja građana. Život za ruske građane postao je izazovniji, jer se Rusija pre nekoliko godina suočila sa šokovima, što je narušilo situaciju na domaćem tržištu i negativno uticalo na socijalnu sferu, izjavio je ruski predsednik, preneo je TASS. "Istina je, zato sam ovu temu identifikovao kao jednu od najakutnijih i važnih", rekao je Putin i dodao da želi da podseti da su pre nekoliko godina naišli na brojne šokove ođednom, to nisu bili čak ni spoljni šokovi povezani sa takozvanim sankcijama ili spoljnim ograničenjima, već tradicionalna izvozna roba - nafta, naftni proizvodi, gas, ugljovodonici, metali, hemijska đubriva, hemija uopšte i neki drugi proizvodi. "Stoga smo se suočili sa takvim neugodnim elementom u ekonomiji i socijalnoj sferi", rekao je on. Više od 1,5 miliona ljudi je poslalo svoja pitanja telefonom, video pozivima ili putem interneta. PUTIN: GLUPOST SU PRIČE DA JE RUSIJA OKUPIRALA DONBAS „Optužuju nas da radimo na okupaciji Donbasa. To je čista glupost, laž“, zaključio je predsednik. PUTIN SAOPŠTIO GUBITKE OD SANKCIJA „Nismo se ni svađali ni sa kim, niti to nameravamo“, odgovorio je Putin na pitanje šta će biti ako se Rusija „pomiri“ sa zapadnim državama. "Od 2014. godine Rusije je od sankcija izgubila oko 50 milijardi dolara, Evropa – 240 milijarde dolara, SAD – 17 milijardi dolara, a japan 27 milijardi dolara“, dodao je on, govoreći o gubicima od ograničavajućih mera koje je zapad uveo nakon što je krim ušao u sastav Rusije. Predsednik jer pomenuo i uspeh izvoza poljoprivrednih proizvoda poslednjih godina. "Da je neko pre 10 godina rekao da će Rusija izvoziti poljoprivredne proizvode u vrednosti od 25,7 mijardi dolara, nasmejali bismo se u lice“. On smatra da je teško verovati da će se odnos Zapada prema Rusiji uskoro promeniti. sputniknews.com
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.