POLJSKI MINISTAR ODBRANE STRAHUJE: Duboko je uveren da zna šta je prava Putinova namera

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2021, 19:04

POLJSKI MINISTAR ODBRANE STRAHUJE: Duboko je uveren da zna šta je prava Putinova namera

Ministar je naglasio da Varšava pažljivo prati šta se dešava na njenim istočnim granicama

Ministar odbrane Poljske Mariuš Blaščak smatra da Rusija želi da obnovi imperiju.

- Nesumnjivo, politika predsednika Vladimira Putina je usmerena na obnovu Ruske imperije - rekao je Blaščak u intervjuu "Poljskom radiju".

, modernizuje vojsku i povećava njenu brojnost.

Na Zapadu se redovno čuju optužbe o "agresivnim akcijama" Rusije protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ukrajine. Između ostalog, Moskvu kritikuju za izvođenje vojnih vežbi. Kremlj na to odgovara da se ruske trupe kreću u okviru svoje granice i da nisu nikome pretnja.

Moskva, međutim, poslednjih godina primećuje porast vojne aktivnosti NATO-a kod zapadnih i južnih granica. Države alijanse redovno izvode manevre i modeliraju napade na Rusiju.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.