Putin želi da obnovi Rusku imperiju?

Izvor: B92, 25.Apr.2021, 18:01

Putin želi da obnovi Rusku imperiju?

Ministar odbrane Poljske Mariuš Blaščak smatra da Rusija želi da obnovi imperiju.

"Nesumnjivo, politika predsednika Vladimira Putina je usmerena na obnovu Ruske imperije“, rekao je Blaščak u intervjuu „Poljskom radiju“.

Ministar je naglasio da Varšava pažljivo prati šta se dešava na njenim istočnim granicama, modernizuje vojsku i povećava njenu brojnost.

Na Zapadu se redovno čuju optužbe o „agresivnim akcijama“ Rusije protiv Ukrajine. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Između ostalog, Moskvu kritikuju za izvođenje vojnih vežbi. Kremlj na to odgovara da se ruske trupe kreću u okviru svoje granice i da nisu nikome pretnja.

Moskva, međutim, poslednjih godina primećuje porast vojne aktivnosti NATO-a kod zapadnih i južnih granica. Države alijanse redovno izvode manevre i modeliraju napad na Rusiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

POLJSKI MINISTAR ODBRANE STRAHUJE: Duboko je uveren da zna šta je prava Putinova namera

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2021

Ministar je naglasio da Varšava pažljivo prati šta se dešava na njenim istočnim granicama..Ministar odbrane Poljske Mariuš Blaščak smatra da Rusija želi da obnovi imperiju...- Nesumnjivo, politika predsednika Vladimira Putina je usmerena na obnovu Ruske imperije - rekao je Blaščak u intervjuu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.