PESKOV POTVRDIO: Putin neće ići na skupštinu UN

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2022, 17:40

PESKOV POTVRDIO: "Putin neće ići na skupštinu UN"

Ruski predsednik Vladimir Putin neće ići na 77. zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u septembru i ne planira da govori na sednici putem video linka, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov za TASS.

 - Ne. Putovanje i govor nisu planirani - kazao je Peskov.

Generalna skupština UN će se održati u NJujorku od 20. do 26. septembra.

Na godišnju sednicu UN dolaze >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predsednici, premijeri i ministri spoljnih poslova.

Ove godine, rusku delegaciju će predovditi ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, dodaje TASS.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da još uvek ne postoje neophodni preduslovi za sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i ukrajinskog Vladimira Zelenskog kao i da se trenutno između Moskve i Kijeva ne vode razgovori.

- Ukrajinska delegacija pregovarača je, da tako kažem, nestala sa radarskih ekrana. Sada nema razgovora. Specijalna vojna operacija se nastavlja i trajaće sve dok se ne ostvare zacrtani ciljevi - poručio je Peskov, prenosi agencija TAS S.

Kako je rekao portparol Kremlja, sastanak između ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog ukrajinskog kolege Vladimira Zelenskog mogao bi da bude održan tek nakon što pregovarači dve zemlje završe svoj "domaći zadatak", a preduslovi za razgovore na najvišem nivou trenutno ne postoje.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peskov: "Putin ne planira da govori na sednici UN putem video linka"

Izvor: Blic, 09.Avg.2022, 00:15

Ruski predsednik Vladimir Putin neće ići na 77. zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u septembru i ne planira da govori na sednici putem video linka, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov za TASS.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.