PB KiM: Vučić slvi pobedu a govorio gadosti o Srbima sa KiM

Izvor: KMnovine.com, 12.Nov.2015, 03:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PB KiM: Vučić slvi ''pobedu'' a govorio gadosti o Srbima sa KiM

"Danas, dok srpski kancelar slavi, kako on kaže, važnu pobedu nad Prištinom, Patriotski blok Kosova i Metohije podseća javnost Srbije koje je sve političke gluposti i gadosti Aleksandar Vučić iznosio na račun Srba sa Kosova i Metohije".




Bez obzira na naprasno šepurenje aktuelne vlasti koja glasanje na generalnoj skupštini UNESKO-a predstavlja kao svoju pobedu, Srbi sa Kosova i Metohije jako dobro znaju da je to pre svega trijumf ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << diplomatije i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina reči su kojima patriotski blok KiM započinje svoje saopštenje za javnost a koje u celosti prenosimo..

Kao što je Ruska Federacija stavila veto na rezoluciju o Srebrenici pre par meseci i time sačuvala ugled Srbije isto tako je i sada svojim lobiranjem sprečila ulazak samoproglašene republike Kosovo u UNESKO.

Briselskim sporazumom je režim Aleksandra Vučića ugrozio suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije jer je omogućio Kosovu ulazak u brojne međunarodne institucije i organizacije. Da podsetimo građane Srbije da je sadašnja politička elita napravila klasičnu granicu između centralne Srbije i južne srpske pokrajine, omogućila Kosovu da postane član Međunarodnog olimpijskog komiteta i brojnih sportskih organizacija i saveza, ustupila im poseban telefonski kod koji imaju samo države a sve iz razloga da bi Srbija navodno postala član Evropske unije. Prevedeno na narodni jezik, vlast žrtvuje teritoriju za ulazak u Evropsku uniju.

Danas, dok srpski kancelar slavi, kako on kaže, važnu pobedu nad Prištinom, Patriotski blok Kosova i Metohije podseća javnost Srbije koje je sve političke gluposti i gadosti Aleksandar Vučić iznosio na račun Srba sa Kosova i Metohije.

Pre neki dan komentarišući potpisivanje sporazuma Kosova sa EU o stabilizaciji i pridruživanju je izjavio da je to jako dobra vest za Srbiju jer stvara ekonomske uslove za razvoj srpske privrede zanemarujući pritom da EU tim sporazumom komada državnu teritoriju Srbije.

Pre više od dve godine ondašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije a sadašnji premijer Aleksandar Vučić je za ubistvo litvanskog policajca otvoreno optužio Srbe sa severa KiM koji su bojkotovali izbore. Tom optužbom je želeo da izloži torturi i nasilju one Srbe koji su ignorisali šiptarske izbore koji su suprotni zvaničnom Ustavu Republike Srbije.

03. novembra 2013. godine posle debakla na lokalnim izborima u Kosovskoj Mitrovici, izborima koje je organizovala Atifete Jahjaga predsednica samoproglašene republike Kosovo, Aleksandar Vučić je zatražio od NATO pakta da mu dozvoli da sa svojim bezbedonosnim snagama uđe na Kosovo i Metohiju gde bi bio samo 45 minuta. U tako kratkom vremenu on bi žestoko kaznio neposlušne Srbe koji su se usudili da ne izađu na izbore u organizaciji secesionističke tvorevine zvane Republika Kosovo a koje on zdušno podržava.

Patriotski blok podseća građane Srbije na još jednu čuvenu izjavu Aleksandra Vučića. Za teroristički napad na kafić Panda u Peći 1998. godine optužio je srpske obaveštajne službe. Prilikom ovog napada ubijeno je šest mladih Srba a više od 15 je ranjeno. Predsednik Vlade uopšte ne sumnja u svoju izjavu jer kako on kaže informaciju je dobio od britanskih bezbedonosnih službi. Gnev Srba sa Kosova i Metohije, a posebno iz Peći, je tim veći što je Aleksandar Vučić i onda i danas šef svih obaveštajnih službi Srbije što samoj informaciji daje poseban značaj.

Prema čoveku i beseda kako bi rekao naš narod.

Zato danas Srbi sa Kosova i Metohije očekuju da im se predsednik Vlade Srbije izvini za sve lažne optužbe i gadosti koje je on na njihov račun izrekao.

Ako se i ne izvini, (ne)dela ostaju.


U Kosovskoj Mitrovici 10.11.2015. godine

 
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2015 ::    Molimo za navođenje izvora




Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.