Ovo je ključni uslov za kraj, po Putinu

Izvor: B92, 28.Nov.2023, 15:16

Ovo je ključni uslov za kraj, po Putinu

Stvaranje palestinske države u granicama iz 1967. godine ključni je uslov za rešavanje palestinsko-izraelskog sukoba, naveo je ruski predsednik Vladimir Putin.

On je to rekao, kako prenose ruski mediji, u poruci palestinskom lideru Mahmudu Abasu povodom Međunarodnog dana solidarnosti sa palestinskim narodom.

“Sada, kada krvavi sukob donosi mnoge patnje civilima Palestine, smatram da je od posebnog značaja da se potvrdi dosledni stav Rusije u korist realizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << legitimnih prava vašeg naroda da stvore sopstvenu, suverenu državu u granicama iz 1967. godine sa prestonicom u Istočnom Jerusalimu. Upravo je to ključni uslov za postizanje sveobuhvatnog, dugoročnog i pravednog palestinsko-izraelskog rešenja situacije“, navodi se u poruci Putina, koju je pročitao zamenik šefa ruske diplomatije Mihail Bogdanov na događaju u Ambasadi Palestine u Rusiji.

Ruski lider je istakao da je siguran da se zajedničkim naporima može osigurati dalji razvoj “tradicionalno prijateljskih rusko-palestinskih odnosa i međusobno korisne saradnje u različitim sferama“.

Putin je dodao da rad u tom pravcu odgovara interesima obe zemlje i u skladu je sa jačanjem regionalne bezbednosti.

“Želim vam dobro zdravlje i uspeh, a svim Palestincima mir, prosperitet i napredak u njihovoj rodnoj zemlji“, poručio je ruski predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.