Opomene Ozijima zbog Putina

Izvor: Vesti-online.com, 29.Mar.2014, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opomene Ozijima zbog Putina

Tenzije posle ruske aneksije Krima stigle su do australijske politike - Kina, Indija i Brazil pridružile su se Rusiji u upozorenju Australiji da ne isključuje Vladimira Putina sa samita svetskih lidera u Brizbejnu kasnije ove godine.

Vladimir Putin, predsednik Rusije

 

Intervencija će pojačati bojazan australijskih zvaničnika, da bi brizbejnski samit mogao da bude podeljen na protivničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tabore i time naškodi razgovorima. Ministarka spoljnih poslova Džuli Bišop nije odbacila mogućnost da bi Vladimir Putin mogao da bude sprečen da učestvuje na G20 samitu planiranom za novembar, što bi bila kazna za aneksiju Krima. Međutim, ministri inostranih poslova Kine, Indije i Brazila, zajedno s Rusijom i Južnom Afrikom izdali su ove nedelje saopštenje sa upozorenjem organizatorima.

"Pravo na G20 pripada svim državama-članicama podjednako", saopšteno je, "nijedna država-članica ne može jednostrano da odlučuje o njegovoj prirodi i karakteru."

Do sada su nacije pri G7 grupi (SAD, Britanija, Francuska, Nemačka, Japan, Italija i Kanada) tražile izolaciju Rusije zbog Ukrajine i ukinule učešće Moskve u toj grupi koja je bila G8. Australija je uvela finansijske sankcije i zabrane putovanja za više neimenovanih Rusa, za koje je rečeno da su bili "instrumenti pri ruskoj pretnji suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine".

Ministarka Bišop rekla je da je Australija iznova razmatrala učešće Rusije u dnevnom redu G20.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.