Oland da uči od Putina

Izvor: B92, 13.Maj.2015, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Oland da uči od Putina"

Pojedini francuski mediji objavili su da njihov predsednik Fransoa Oland mora da nauči od ruskog predsednika Vladimira Putina kako da bude lider, piše Sputnjik.

“Jedni mogu da kritikuju Vladimira Putin i njegovu politiku, ali jedno je sigurno – on je pravi lider i zasigurno zna kako biti predsednik, nešto što Oland mora naučiti od njega“, naveo je list “Nuvel de Frans“.

Kako je navedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u tekstu, ruski predsednik se pokazao kao sposoban šef države braneći nacionalne interese svoje države i osvajajući srca i misli svog stanovništva.

Francuski predsednik Fransoa Oland za to vreme je “hodajuća kontradikcija“ i trebalo bi da nauči jednu ili dve stvari od ruskog predsednika, da nauči kako treba da bude lider, naveo je taj francuski list, a prenosi “Sputnjik“.

“Kada je Rusija proslavljala 70 godina od pobede nad fašizmom 9. maja, Putin je zajedno sa još 500.000 ljudi marširao ulicama Moskve držeći sliku svog oca. U isto vreme, u Parizu su se održavali protesti u znak podrške legalizaciji marihuane“, piše “Nuvel de Frans“.

Ovaj list se osvrnuo i na Olandovu odluku da odbije Putinov poziv u Moskvu na paradu.

“Nakon što je odbio poziv, on se sastao sa kraljem Saudijske Arabije, poznatim po kršenju ljudskih prava. Onda, nadajući se da će dobiti podršku glasača, uputio se na samit o klimatskim promenama“, navodi list.

Novinar ovog lista Kristijan Vaneste nije bio zadovoljan zbog čestih putovanja francuskog predsednika.

“Postoji očigledna razlika između šefa države, koji štiti svoju zemlju i njene interese na međunarodnom nivou i inspiriše ljude, i našeg predsednika koji putuje tražeći nova tržišta i glasače“, naglasio je on.

Vaneste je dodao da Oland nije napravio samo mnogo političkih grešaka, već je odabrao pogrešnu profesiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.