Oglasio se advokat Alekseja Navaljnog

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 14:27

Oglasio se advokat Alekseja Navaljnog

Nakon smrti Alekseja Navaljnog, oglasio se njegov advokat Leonid Solovjov.

On je odbio da komentariše informacije Federalne kazneno-popravne službe na osnovu odluke porodice Alekseja Navaljnog.

Advokat je podsetio da je u sredu posetio Navaljnog i da je "tada sve bilo u redu".

Podsetimo, najistaknutiji opozicioni lider Rusije u poslednjoj deceniji, Aleksej Navaljni, umro je u zatvoru u udaljenoj oblasti blizu Arktika, javljaju ruske novinske agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << citirajući državnu zatvorsku službu.

Navaljni je bio najoštriji kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina i služio je zatvorsku kaznu od 19 godina, za koju mnogi smatraju da je politički motivisana.

Krajem prošle godine je prebačen u zatvorsku koloniju na Arktiku, jednu od najsurovijih u Rusiji.

Iz zatvorske službe oblasti Jamalo-Nenets je saopšteno da uzrok smrti još nije utvrđen, javila je ruska novinska agencija Tas.

Podsetimo, najglasniji kritičar Kremlja Aleksej Navaljni je, po dolasku na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi, 17. januara 2021. godine, priveden.

Takođe, podsetimo, Navaljni je pre hapšenja boravio u Nemačkoj, gde je prebačen u avgustu, pošto mu je naglo pozlilo tokom leta avionom u Sibiru. Laboratorije u zapadnoj Evropi zaključile su da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz porodice novičoka.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO Navaljni je mrtav; U Moskvi "ključa", policija hapsi; "Otrovali ste ga jer je bio pretnja" VIDEO

Izvor: B92, 16.Feb.2024

Najistaknutiji opozicioni lider Rusije u poslednjoj deceniji, Aleksej Navaljni, umro je u zatvoru u udaljenoj oblasti blizu Arktika...Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...

AFP o smrti Alekseja Navaljnog: Otrovan, zatvoren, osuđen i umro pod Putivnom vlašću

Izvor: Danas, 16.Feb.2024

Otrovan, zatvoren, osuđen i umro u zatvoru, Aleksej Navaljni je platio životom svoju borbu protiv ruskog predsednika Vladimira Putina, neumorno osuđujući represiju i korupciju režima, kao i njegov napad na Ukrajinu - ocenila je danas agencija Frans pres.

Nastavak na Danas...

POKRENUTA ISTRAGA O SMRTI NAVALJNOG: Oglasio se i njegov advokat, otkrio DETALJE poslednje posete

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024

Porodica ne želi da komentariše informacije o istrazi..Pokrenuta je istraga smrti Alekseja Navaljnog, navodi ruska državna agencija Tas. Kako su saopštili Regionalni istražni komitet organizovao je proceduralnu proveru. Istovremeno oglasio se i advokat Alekseja Navaljnog Leonid Solovjov ali...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Potpredsednica SAD: Smrt Navaljnog je znak Putinove brutalnosti

Izvor: Danas, 16.Feb.2024

Potpredsednica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kamala Haris (Harris) izjavila je da je današnja smrt najljućeg kritičara Kremlja, opozicionara Alekseja Navaljnog u ruskom zatvoru "još jedan znak brutalnosti" predsednika Rusije Vladimira Putina.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.