POKRENUTA ISTRAGA O SMRTI NAVALJNOG: Oglasio se i njegov advokat, otkrio DETALJE poslednje posete

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 15:16

POKRENUTA ISTRAGA O SMRTI NAVALJNOG: Oglasio se i njegov advokat, otkrio DETALJE poslednje posete

Porodica ne želi da komentariše informacije o istrazi

Pokrenuta je istraga smrti Alekseja Navaljnog, navodi ruska državna agencija Tas. Kako su saopštili Regionalni istražni komitet organizovao je proceduralnu proveru. Istovremeno oglasio se i advokat Alekseja Navaljnog Leonid Solovjov ali je odbio da komentariše informacije Federalno kazneno-popravne službe, rekavši da je to u skladu sa odlukom porodice.

Solovjov je podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je u sredu posetio Navaljnog i da je "tada sve bilo u redu".

Podsetimo, opozicionar Aleksej Navaljni umro je u zatvoru, saopštilo je Regionalno odeljenje kazneno-popravne službe.

- Dana 16. februara ove godine, u popravnoj koloniji broj 3, osuđenik Navaljni A. A. se posle šetnje osećao loše, ubrzo je izgubio svest. Odmah su stigli medicinski radnici iz ustanove i pozvana je ekipa hitne medicinske pomoći - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, najglasniji kritičar Kremlja Aleksej Navaljni je, po dolasku na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi, 17. januara 2021. godine, priveden.

Navaljni je pre hapšenja boravio u Nemačkoj, gde je prebačen u avgustu, pošto mu je naglo pozlilo tokom leta avionom u Sibiru. Laboratorije u zapadnoj Evropi zaključile su da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz porodice novičoka.

Srbija Danas/B92

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.